Twitter заяви, че ще премахне забраната за реклами с политическа цел,

...
Twitter заяви, че ще премахне забраната за реклами с политическа цел,
Коментари Харесай

Twitter маха забраната за реклами с политическа цел

Twitter заяви, че ще отстрани възбраната за реклами с политическа цел, която е в действие от три години, заяви Асошиейтед прес. Това е най-новата смяна, оповестена от Илон Мъск, която цели увеличение на приходите, откакто той купи обществената мрежа предходната година.
Компанията разгласи, че ще смекчи политиката си за реклами, свързани с дела в Съединени американски щати и че възнамерява да разшири опцията за реклами с политическа цел в идните седмици.
През 2019 г. Twitter забрани всевъзможен тип реклами, свързани с политиката, поради опасения от дезинформацията, която се популяризира онлайн.
Тогавашният притежател на обществената мрежа Джак Дорси сподели, че рекламите в интернет са мощни и ефикасни за комерсиални цели, само че „ за политиката тази мощ носи със себе си обилни опасности и може да се употребява, с цел да въздейства на изборите и на живота на милиони хора “.
Предприетата стъпка в този момент поставя завършек на политиката, забраняваща реклами на претенденти, политически партии, на национални избраници или на държавни служители.
Рекламата с политическа цел съставлява дребна част от общия доход на Twitter и възлиза на по-малко от три милиона $ от общите разноски за междинните избори в Съединени американски щати през 2018 година
По мотив премахването на забраната Twitter сподели, че „ рекламите с идея окуражават общуването по значими въпроси “ и че смяната ще съобрази политиката за реклами на платформата с тази в малкия екран и в другите медии “, само че не даде повече детайлности.
През март 2021 година „ Facebook “ подвигна възбраната си за реклами с политическа и обществена цел, която бе наложена след президентските избори в Съединени американски щати през 2020 г, написа Българска телеграфна агенция.
Мъск се дефинира като покровител на свободата на словото и купи Twitter, тъй като съгласно него платформата не се възползва от цялостния си капацитет, който има като медия на свободното слово “. Милиардерът, който е притежател и на „ Тесла “, бе заставен да понижи фрапантно разноските и да откри повече източници на доходи, с цел да оправдае сумата от 44 милиарда $, която той влага в покупката на Twitter.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР